domingo, 13 de enero de 2013

Una Mirada des del Far





  Inicio una nova etapa del bloc, després d'un temps aturat reemprenc amb una imatge i títol renovat. Les xarxes socials, principalment Twitter, donen opció en el moment d'explicar i expressar pensaments però a vegades cal allargar-se una mica més que 140 caràcters. 



El títol "Una Mirada des del Far" està inspirat amb el Far de Can Jalpí d'Arenys de Munt. Un far al mig del bosc que hi ha darrere el castell i que no guia cap vaixell però està al mig d'un paratge molt bonic. En una entrada al instagram vaig posar un far que no guia vaixells però si somnis...






Un Far amagat que indueix a pensar i que com tot far pot guiar. Un Far que albira a prop el monument a la independència situat al mateix parc de Can Jalpí. Una independència que Catalunya també albira en aquests moments més a prop que mai.




  Un paratge que també te un Roure de Gernika, fill del arbre que hi ha a la Casa de Juntes de Gernika. Quant es va inaugurar l'acondicionament i la plaça pública que porta el nom de "Plaça de l'Arbre de Gernika" va venir el que era el President del Parlament Basc

 El Roure el  va portar i fer plantar  la dona del Sr. August Borràs de Jalpí que era Basca i així es sentia a prop del poble Basc.
El Far, la transformació en castell i el llac el va fer construir el Sr. August Borràs de Jalpí. EL Far i el Llac donada la seva afició als temes mariners. 

Els Jalpí eren els Batlles naturals d'Arenys.


Com veieu hi ha moltes raons per passejar pel parc i segur que ens donarà molta inspiració....

 
Una Mirada des del Far vol ser això una mirada sobre diferents aspectes dels àmbits que conec, que m'agraden o que em motiven a escriure alguna cosa.   La política, les ONG, la tecnologia, les xarxes socials, el que passa al poble, la responsabilitat social, la responsabilitat col·lectiva, la solidaritat, etc.


Començo doncs aquesta nova etapa esperant sigui interessant i sempre des del respecte debatre i contrastar idees. 


 Bon diumenge.

3 comentarios:

  1. Hola Alfons.
    No recordo el far tant bonic. Això vol dir que fa anys que no hi he anat.
    Molt maques totes les fotos. I l'escritb per descomptat.

    ResponderEliminar
  2. Sí el far està molt bonic, es va fer una restauració per fora fa un parell d'anys. A veure si algun dia es pot fer per dins i posar-hi llum per la nit....
    Gràcies pel comentari.

    ResponderEliminar
  3. Hola, Alfons. Voldria publicar la fotografia del monument a la independència a una publicació impresa. Que la vas fer tu? Enhorabona pel blog, és interessant.

    ResponderEliminar