domingo, 23 de noviembre de 2008

FULLES

La tardor imparable omple el poble de fulles. Les fulles de plataner són grans i fan veritables estores a la riera i a les places. Hi ha gent que vol que s'esporguin els arbres molt de pressa per evitar-ho. Segur que cal???
Les fulles, només les fulles, no vol dir tenir el carrer brut. La dinàmica natural normal de la tardor ho porta. Avui a la nit estava al pati després de treure la brossa orgànica amb una riera en silenci un vent suau ha fet caure un munt de fulles. La fressa del vent amb les branques i les fulles i la remor de les mateixes al caure és una música que no sempre es pot sentir i que cal valorar el poder-ho fer al mig del poble.
Recordo de petit a la plaça Catalunya després de Sant Martí quant els autos de xoc marxaven després de la festa major s'hi apilaven moltes fulles. Jugàvem amagant-nos enmig de les fulles, fent-les voleiar....
També les piles que la gent convertia en petites fogueres en alguns racons i carrers per anar netejant. Hi havia implicació, no esperaven que se'ls fes. No es pot esperar que l'administració hi cobreixi tot. Encara hi ha gent, dones sobre tot, que fan la neteja del tros del davant de casa seva, és una tasca que cal reconeixer doncs queda normalment amagada.

Potser la crisis ens farà reflexionar a tothom i ressituarem la nostre societat i la nostra participació. El que és segur que passi el que passi i sigui quina sigui la conjuntura econòmica l'administració té i tindrà uns límits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario