domingo, 13 de junio de 2010

La Marató de Donació de sang. 12-06-2010 Arenys de Munt




Aquest dissabte dia 12 de juny s’ha celebrat a Arenys de Munt una Marató de donació de sang. En total es van fer 119 donacions.
Arenys de Munt te un alt índex de donació per habitant. El més alt del Maresme l’any 2009.
Per mi parlar del Banc de Sang em venen records de molt jove. Un record amb una olor a cafè de fons al local on hi havia hagut el Banc de Biscaia i ara hi ha la farmàcia. El Sr. Mias ens cedia el local per poder fer la campanya de donació de sang. L’olor a cafè és perquè s’obsequiava als donants amb un petit refrigeri amb un cafè. Després les normes van canviar i el refrigeri va seguir però sembla que el cafè no anava prou bé i es va eliminar. Jo no tenia encara l’edat per donar i esperava el moment per fer-ho. De seguida que vaig poder ho vaig fer. L’última campanya del 1988 ho hauria pogut fer però un encostipat em va fer esperar fins l’any 1989 a estrenar-me com a donant tot just fets els 18 anys. Moltes han estat les donacions i moltes les campanyes on he pogut col·laborar. Em sembla que ja supero les 50 donacions. Però el que més orgullós em sento no és del numero, és el haver pogut col·laborar amb el banc de sang a sensibilitzar i promocionar la donació de sang. I poder-ho fer al costat de l’autèntica ànima del banc de sang a Arenys de Munt: La Ramona Planas i un treballador incansable com en Pep Juvanteny. Hi ha més gent es clar però ells dos són uns autèntics motors.

L’acte d’inauguració va comptar amb l’Alcalde d’Arenys de Munt, Sr. Carles Mora, Jo com a Tinent d’Alcalde de Participació, Solidaritat i Cooperació, les regidores Maribel Mozas i Golly Recotoret, el Dr. LLuís Puig, Director de la Divisió de la Sang del Banc de Sang i
Teixits.El Sr. Evarist March, President de l'Associació de donants de Sang del Maresme. Sr. David Elvira, Director General de Recursos Sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Ramona Planas: Delegada del Banc de Sang i Teixits a Arenys de Munt. - Gal.la Cortel: Cap de Promoció del Banc de Sang i Teixits, Silvia Delgado: Tècnic de Promoció del Maresme. Banc de Sang i Texits.
L’acte va ser presentat per l’actor arenyenc Joan Serrat, en Toni Cantallops va recitar una poesia feta expressament per la marató, l’actor Jordi Cadellans, que és en Lluís de la Riera i està també vinculat a Arenys de Munt, gent de Donaviva, de Voluntaris per Arenys de Munt, etc.

Diverses actuacions, comerços i establiments que han donat obsequis, entitats que han colaborat, etc.

En definitiva un acte de tot el poble. En una any important en que Barcelona el dia 14 de juny és la seu mundial de la celebració del dia Ineternacional de la donació de sang.

Gràcies a tothom que heu fet possible aquesta nova i gran Marató de donació de Sang.

No hay comentarios:

Publicar un comentario