lunes, 13 de abril de 2015

La propera revolució? La desacceleració?

 A voltes hi ha setmanes que no saps perquè les coses van coincidint. Força gent m'ha sentit dir quant anem "a tope" que la propera revolució ha de ser la desacceleració. Que no pot ser que amb tots els ginys tecnològics que tenim no puguem organitzar el temps de treball, trobar l'equilibri entre treball i temps lliure i un llarg etc. 

Per això hi ha la campanya Reforma Horària que per començar promociona adaptar els horaris, i el fus horari, a les necessitats actuals. Una societat tecnològica vers la industrial dels segles passats.
La reforma horària no només persegueix canviar horaris laborals. Persegueix amb aquests canvis d'horaris, i d'hàbits, fets tant dispars com equilibrar oci i treball, facilitar la participació social, la igualtat de genere, major productivitat, millora del rendiment escolar, millora de la salut... 

El parlament de Catalunya ha creat una comissió de treball que aquesta setmana passada ha començat a informar dels resultats. 

El ple de l'ajuntament d'Arenys de Munt dijous passat va aprovar una moció, per unanimitat, de suport a aquesta campanya i treballs per la reforma horària.

I aquesta setmana ha estat ben present el tema a la premsa. Com deia tot a vegades sembla coincidir.

I seguint amb les coincidències a les Jornades de Creu Roja que vaig assistir divendres i dissabte dos agradables sorpreses i fantàstiques ponenències que poc o molt també van relacionades amb aquest tema dels horaris i de la meva "predicció" de la revolució de la desacceleració. 

Aquest llibre de la imatge de l'Albert Riba on fa aquest joc de paraules, tant cert, la Paràlisi que activa. Després d'un temps d'anar accelerat un fet el fa parar i es replanteja que no pot seguir així. I troba una manera de seguir fent coses, fins i tot més diu, i anar més tranquil. Simplement canviar coses, habits...


I a les mateixes jornades de nou em retrobo amb en Ferran Ramon Cortés . D'ell en vaig sentir a parlar en un curs per l'illa dels 5 Fars i després vaig tenir la sort de fer un curs de comunicació amb ell. 
En Ferran va haver de "parar" o "desaccelerar" i anar a Menorca, l'Illa dels 5 fars, per retrobar com transmetre amb passió i efectivitat les idees sobre formació. 

Tot sembla orquestrat per una setmana per desaccelerar-nos. Que no vol dir fer menys. Vol dir fer les coses més organitzadament, fer el que ens agrada, fer la feina, sigui la que sigui, com si fossím el numero 1. Qualsevol tasca i/o responsabilitat és important. 


Doncs seguim promocionant la reforma horària, repensant alguna cosa sobre com ens va la vida i que podem canviar per millorar i no haver de parar forçadament. 
I com no us recomano molt aquests dos llibres!!



1 comentario: