martes, 12 de febrero de 2013

ASPRONIS, innovació per avançar



El passat divendres es va inaugurar el centre de recuperacions "El Vilar" a Palafolls un centre de reciclatge de paper i cartró depenent de l'entitat Aspronis i de Tirgi. 

Un centre per a persones discapacitades que cerca la reinserció i l'autonomia personal
Aspronis està obrint noves activitats per aconseguir que aquestes persones puguin tenir un espai de treball i es sentint part activa de la societat. 

En Paraules del seu Gerent, Francesc Durà, es van cercant activitats que s'adaptin a les persones a les que Aspronis es dirigeix i no al revés com solen fer les empreses convencionals.

L'Alcalde de Palafolls va destacar la bona notícia que és que en els moments que estem s'obrin noves activitats i més en un colectiu com aquest on és més necessari per molts aspectes la creació d'ocupació.
A Palafolls també s'han obert diversos outlets on hi treballen també persones amb discapacitat.


 El centre va ser inaugurat pel President de la Generalitat Artur Mas que va destacar que Catalunya te un nombre molt important de centres de treball per a persones amb discapacitat i que això malgrat el suport dels governs de la Generalitat és merit de la societat civil que a través de les associacions com Aspronis, que fa 45 anys, tiren endavant aquestes iniciatives amb molt d'esforç i compromís.

Va dir també que la setmana que es cloïa el divendres dia 8 de febrer havia començat amb la bona notícia de la Nissan i ara aquesta obertura del centre de treball.
El President Mas també va ressaltar que aquests aspectes positius també són part del país i que cal explicar-los per no tenir la sensació que tot és negatiu.

Jo vaig tenir la sort de poder fer una visita a les moltes accions que Aspronis fa de la ma d'en Francesc i la Miriam. Veus les ganes i esforç que hi posen amb tota la gent del patronat, treballadors/ores etc.
Aquí hi trobareu més informació: Visita a Aspronis

Només em queda afegir que cal agrair l'esforç i la implicació de la gent d'Aspronis per la gran tasca que fan i que malgrat les dificultats tiren endavant i cal donar-los tot el suport possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario