martes, 27 de agosto de 2013

Solidaritat, Donació, Voluntaris, Pep, Ramona, Paulí, Josep... i un gran etc

Dia a dia a Arenys de Munt, a Catalunya, al Món es produeixen actes de solidaritat. Moltes vegades dins les entitats, dins d'un hospital donant sang, fent l'acció en un banc d'aliments, dins un domicili, a les platges, als actes, organitzant... La llista seria interminable. 

Cal però de tant en tant poder-ne parlar. En uns moments difícils socioeconòmicament i políticament aquests fets quotidians i importants poden quedar amagats. I el reconeixement és important, no perquè qui fa l'acció solidària l'esperi si no per esperonar-los a seguir i motivar a d'altres a afegir-s'hi.

Durant dons anys seguits dos Arenyencs han estat reconeguts pel
Banc de Sang i Teixits per la seva trajetòria. L'any passat en Josep Ramos i enguany en Paulí Cruañas. Tots dos per la seva constància durant molts anys de donació.

Al costat atenta a tot i qui és l'anima del Banc de Sang a Arenys de Munt des de fa molts anys: La Ramona Planas. Ella sempre al costat dels donants, cercant accions, material, preparant el local i un llarg etc.



I tenim les entitats que fent un joc de paraules podem dir que a Arenys de Munt en tenim un "MUNT". Moltes, diverses i actives. I recentment podem destacar a Voluntaris per Arenys de Munt per la inauguració del seu nou local.  Tinc l'honor de ser dels socis fundadors i ser el Secretari de la Junta Directiva.
Voluntaris per Arenys de Munt va néixer per fer xarxa amb les altres entitats, per donar suport no per ocupar l'espai de ningú si no per ocupar l'espai que ningú ocupa. Durant els anys de vida de l'entitat ho ha demostrat sobre tot amb les setmanes solidàries que a banda de cercar recursos serveix per conscienciar.

 Molts són els voluntaris i voluntàries que fan tasca però sempre hi ha d'haver un líder. I a voluntaris per Arenys de Munt aquest és el meu bon amic Pep Juvanteny. Incansable treballador i smpre pensant quina de nova pot fer l'entitat per créxer. I al costat hi te la Ramona i molta gent que estant fent que dia a dia l'entitat créixi.

I acabo reafirmant que a Arenys de Munt tenim un gran tresor que són les entitats i la seva gent.
Últimament alguna cosa no hem fet bé vers les entitats i tots hem de pensar com podem redreçar aquest fet. Des de la humilitat  de pensar que tot és millorable i que un es pot equivocar al innovar.

No puc acabar sense agrair a tota la gent que dia a dia fan possible que les entitats tirin endavant i amb això tinguem un Arenys de Munt millor, més just i de retruc un país millor.

1 comentario:

  1. Gràcies. Quedar be no costa res. Els voluntaris fem un munt de tasques sense esperar res a canvi.El sol fet de que la teva acció acabi beneficiant a alguna persona t'omplen de satisfacció.Cal que els governs:locals, comarcals, provincials...facin costat a tot el teixit associaciatiu. Que es el motor social, cultural... d'unl pais.(cal escoltar.los i treballar plegats per un mon millor)

    ResponderEliminar